Politica de returnare

Articolele cumpărate in sistem online,de persone fizice, nu si juridice, se pot returna conform legislatiei O.U.G. 34/2014. Cumpărătorul poate notifica(definit in sectiunea termeni si conditii) in scris vânzâtorul faptul că renunță la cumpărare, fără penalitati si fără invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea articolului. Returnarea articolelor se va face pe cheltuiala Cumpărătorului, in termen de 14 zile de la denunțarea contractului.

SC EMILIFAM SRL  va returna contravaloarea articolelor in termen de 10 zile calendaristice. Suma înapoiată nu include cheltuiala de transport. Contractul are valabilitate in momentul în care în urma  emiterii facturii fiscale este confirmată plata de la cumpărător și nu la lansărea comenzii său emiterea confirmării de primire a acesteia.

Contractul de vânzare se definește ca orice contract in temeiul căruia vânzâtorul (profesionistul) transferă sau se angajează să transfere proprietatea asupra unor produse (obiecte sau servici) către cumpărător, iar cumpărătorul achită sau se angajează să achite contravaloarea acestora.

Articolul returnat trebuie să se afle in aceeasi stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se acceptă pentru returnare produsele cu, loviri, spargeri, zgârieturi, folosite  sau cu intervenții neautorizate.

Ordonanta OUG 34/2014 se aplică doar pentru cumpărătorul definit ca orice persoana fizică nu și juridică sau grup de persoane fizice constituite in asociații așa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protecția consumatorilor, republicată, cu modificările si completările ulterioare. (consumator - orice persoană fizică său grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care acţionează în scopuri din afara activităţii săle comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale).

Nu se admite returnarea produselor pentru:

  • articolele care nu sunt folosite conform destinatiei lor si care nu respecta specificatiile tehnice de functionare mentionate in manualele de utilizare.

Procedura de retragere din contract

Exercitarea dreptului de retragere

In urma retragerii din contract, vom rambursa pretul produsului in termen de 14 zile calendaristice de la data la care am primit decizia de retragere din contract. Rambursarea prețului va fi efectuată prin transfer bancar in contul furnizat de catre client in scris. Ne rezervăm dreptul de a amâna rambursarea până la data recepționării produselor care au făcut obiectul vânzării. Costurile directe legate de returnarea produselor vor fi suportate de către consumator și pot fi influențate de dimensiunea si greutatea produselor returnate.

Obligatiile care revin cumparatorului

Produsele sunt înmânate SC EMILIFAM SRL personal său predate unei persoane autorizate (curier desemnat) fără întârziere nejustificată și in decurs de maxim 14 zile de la anunțarea deciziei de retragere din contract.

Coletele returnate nu se vor accepta fără instiințare in prealabil. Solicitarea returului se face pe adresa de mail contact@profichef.ro, impreuna cu formularul de retur completat. Coletul returnat este însoțit obligatoriu de o copie a formularul de retur lipit la vedere pe colet.

Formularul de retur se poate primi pe mail la solicitarea cumpărătorului  catre vânzător. Produsele predate la curier trebuie să coincidă cu ce este bifat in formularul de retur. Dacă în colet se află si alte produse, nu va fi făcută preluarea.