Termeni și condiții

Site-ul www.profichef.ro, este in proprietatea S.C. EMILIFAM SRL. Accesarea  sau folosirea  acestui site indică acordul pentru toate prevederile din termeni și condiții.

Folosirea site-ului www.profichef.ro

Este interzisă reproducerea, distribuirea, vânzarea, trasmiterea, crearea de lucrări derivate prin traducerea, modificarea, inversarea, dezasamblarea, sumarizarea sau exploatarea acestui site cu exceptia obținerii unei permisiuni scrise din partea SC EMILIFAM SRL.

Client

Clienții SC EMILIFAM S.R.L. pot fi atat persoane jurdice cât și persone fizice, către acestea din urmă, fac excepție de la vânzare utilajele electrice profesionale, accesoriile, consumabilele cat și piesele de schimb ale acestora, care sunt destinate doar persoanelor juridice.

Prețuri și plată

Preţurile bunurilor afişate în cadrul site-ului www. profichef.ro, sunt exprimate în EUR şi nu includ T.V.A. Facturarea se va face in RON la cursul EUR ING BANK din data facturării. Prețurile pot uneori să difere de cele afișate, deoarece in cazul unor scumpiri, poate dura o perioadă pana la publicarea acestora pe site.

Preţul, modalitatea de plată şi termenul de plată sunt specificate în fiecare comandă. Vânzătorul va emite către cumpărător o factură pentru bunurile vândute, obligaţia cumpărătorului fiind să furnizeze toate informaţiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia în vigoare.

Prin trimiterea comenzii, cumpărătorul îşi exprimă acordul să primească facturile în format electronic prin trimiterea acestora de către SC EMILIFAM SRL prin intermediul mail, la adresa contact@profichef.ro

Comanda

Cumpărătorul poate sa lanseze comenzi pe site, prin adăugarea bunurilor dorite în coşul de cumpărături. Orice produs este disponibil pentru cumparare doar daca există stoc disponibil pentru acesta.

Formulare și documentații contractuale

Daca se inregistrează o comandă pe site, cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefon, e-mail) prin care vânzătorul îşi derulează procesul de vânzare.

Notificarea primită de către cumpărător, după efectuarea comenzii are rol informativ şi nu reprezintă acceptarea comenzii. Confirmarea comenzii se face prin e-mail sau mesaj telefonic. Contractul se consideră început între vânzător şi cumpărător în momentul primirii de către cumpărător de la vânzător, prin e-mail sau mesaj telefonic, confirmarea comenzii, aceasta dupa confirmarea plății bunurilor contractuale.

Pentru comenzile ce urmează a fi livrate la punctele de lucru ale societăţii SC EMILIFAM SRL, preţurile și rezervările bunurilor sunt valabile trei zile de la înregistrarea comenzii de către cumpărător. Alegerea și contractarea produselor de către cumpărător au la bază doar detaliile produselor din detaliile de pe site.

Raspunderea contractuală

Pentru nerespectarea obligaţiilor de plată la termenele convenite, cumpărătorul datorează vânzătorului penalităţi de întârziere de 1% din valoarea contractului, calculate pe zi calendaristică de întârziere. Valoarea penalităţilor poate depăşi valoarea debitului principal.

În cazul în care cumpărătorul întârzie în executarea obligaţiei de plată mai mult de 30 de zile de la scadenţa acesteia, vânzătorul are dreptul sa considere contractul ca fiind desfiinţat. Vânzătorul va notifica în scris cumpărătorul despre rezilierea contractului, rezilierea producând efecte de la data emiterii notificării.

Rezilierea contractului nu afectează curgerea penalităţilor, cumpărătorul rămânând obligat la plata acestora și dupa rezilierea contractului.

Livrarea bunurilor

Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a bunurilor şi va asigura transmiterea documentelor însoţitoare.

Proprietatea asupra bunurilor va fi transferată la livrare, după efectuarea plăţii din partea cumpărătorului în locaţia indicată în comandă fiind necesara și semnarea documentelor insoțitoare de către cumpărător. Transferul dreptului de proprietate asupra produselor de la vânzător la cumpărător are loc la momentul plăţii integrale a valorii contractului.

Garanția

Condițiile de garanție pentru produsele vândute de firma noastra sunt conforme cu legislatia in vigoare, și regulilor comerciale ale producătorilor. Termenul de garanție oferit este de 1 an și este specificat in Certificatul de Garanție.

Returnarea produselor catre vanzator

Returnarea produselor se acceptă ținând cont de regulile de mai jos și sunt in conforme cu O.U.G. 4/2014 legate de drepturile consumatorilor.

Persoane fizice:

Produsele cumpărate pe baza comenzilor online, se pot returna, fara invocarea vreun motiv, intr-un termen de 14 zile de la data primirii acestora.  In urma retragerii din contract, se va rambursa prețul produsului in termen de 14 zile calendaristice de la data la care s-a primit decizia de retragere din contract. Rambursarea prețului va fi prin transfer bancar in contul furnizat de către client in scris.Ne rezervăm dreptul de a amâna rambursarea până la data recepționării produselor care au făcut obiectul vânzării.

Costurile directe legate de returnarea produselor vor fi suportate de către consumator. Coletele returnate nu se vor acceptă fara înștiințare prealabila. Produsele returnate trebuie să fie în starea în care au fost livrate, cu ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele originale. Nu se acceptă produsele care au, lovituri, spargeri, zgârieturi, urme de folosire și intervenții neautorizate etc.

Persoane juridice:

Acestea nu au calitate de consumator,asadar putem avea dreptul de a accepta sau nu returul produselor.

Răspundere şi precizări juridice

SC EMILIFAM SRL avertizeaza ca acest site poate conţine erori, inadvertenţe, omisiuni, greşeli şi erori tipografice. Pozele produselor sunt informative și nu constituie obligaţie contractuală.

Forţa majoră

Niciuna din părţi nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligaţiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare la termen şi/sau în mod corespunzător, total sau parţial este datorată unui eveniment de forţă majoră. Forţa majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părţilor şi care nu poate fi evitat.